ARTIKLAR

Symptom och besvär

Brottas du med besvär som oro, irritabilitet och insomningsbesvär ? Här kan du läsa mer om besvär orsakade av så kallad nervös anspänning och få tips på vad du själv kan göra för att må bättre.

SO_iStock-1202683662_AM-2
Kronisk venös insufficiens åderbråck
ÅDERBRÅCK & VENÖS INSUFFICIENS
Vad är venös insuffcieins? Det innebär att bencirkulationen inte riktigt fungerar som den ska och att klaffarna i venerna är defekta. Detta kan övergå i ett kroniskt tillstånd och fler symtom uppstå såsom åderbråck, svullnad, tyngdkänsla, smärta, trötthet, spänningskänsla, vadkramper och klåda. Kompressionsbehandling är förstahandsbehandling vid kronisk venös insufficiens, det finns även receptfria läkemedelsalternativ på apotek.
AM_Insomnia_woman_1209008693_547x364
Sömnproblem
SÖMN
Sömnbesvär drabbar många och kan påverka livskvaliteten negativt. Som tur är finns det flera saker man själv kan göra för...
Untitled-2-AM
Stress
SÖMN
Stress - Vad händer med kroppen vid stress? Vad triggar stress? En fungerande stressreaktion var förr avgörande för vår överlevnad...
Behandling_av_lett_angst_og_uro_SPM_AM1
Prestationsångest
ORO & SÖMNBESVÄR
Fruktan att misslyckas eller att tappa ansiktet finns hos de flesta av oss. För somliga är det oro i samband med prestationen som stjälper oss – det blir en oövervinnerlig rädsla som hindrar oss att överhuvudtaget prestera. Lyckligtvis finns det något att göra åt denna hämmande fruktan.
25_Woman_547x364_AM
Oro och insomningsbesvär
ORO & SÖMNBESVÄR
Det är mycket vanligt att känna sig orolig, spänd eller irriterad. Det kan vara svårt att skaka av sig när det är dags att sova på kvällen.
Glitinum_square_yng_woman
Migrän
MIGRÄN
Vad beror migrän på?
Migrän anses vara multifaktoriell och kan bero på en kombination av genetiska, miljömässiga och neurokemiska faktorer.

WEB-SE-202302-14-1