Passionsblomman – växten som lindrat sömnbesvär i 100-tals år

Har du svårt att somna på kvällen? Vid tillfälliga insomningsbesvär och mild oro kan du prova ett välbeprövat växtbaserat läkemedel gjord på extrakt av passionsblomma. Det passar dig som vill ha ett receptfritt alternativ utan kända biverkningar.

Passionsblomman, Passiflora incarnata, är nära besläktat med en annan passionsblomma som ger passionsfrukten vi gillar att äta och blanda i juicer. Men Passiflora incarnata har även en lång historia inom traditionell läkekonst. Till exempel har ursprungsbefolkningen i Amerika använt växten för att behandla både nervös anspänning och insomni. Växtens goda renommé tog den över atlanten och också här i Europa har preparat baserade på passionsblomma används vid olika typer av sömnbesvär och orosymtom under ansenlig tid. Sedan ett år tillbaka finns Sedix på den svenska marknaden.

DETTA ÄR SEDIX®

Sedix är ett traditionellt växtbaserat läkemedel använt vid lindriga symtom på nervös anspänning såsom oro, irritabilitet och tillfälliga insomningsbesvär.  Det har inte rapporterats om någon beroendeframkallande effekt eller att man blir tung i huvudet dagen efter man tagit läkemedlet.

  • Traditionellt växtbaserat läkemedel
  • För användning vid lindriga symtom på nervös anspänning som oro, irritabilitet och tillfälliga insomningsbesvär
  • Inte rapporterat om beroendeframkallande eller avtrubbande effekt

 Vill du veta mer? Läs mer om Sedix här!

Läkemedel vs kosttillskott

Idag finns ett registrerat traditionellt växtbaserat läkemedel baserat på passionsblomman som heter Sedix. Växtbaserade läkemedel regleras av Läkemedelsverket till skillnad från kosttillskott som lyder under Livsmedelsverket. Kosttillskott kan komplettera din kost men är inte till för att behandla symtom som till exempel oro eller sömnsvårigheter.

Sedix kan användas vid lindriga symptom på nervös anspänning som oro, irritabilitet och tillfälliga insomningsbesvär.

Andra har också läst: Läkemedel med växtbaserade aktiva ingredienser

Sedix – vid mild oro och insomningsbesvär

Likt passionsblomman, är det växtbaserade läkemedlet Sedix också väl beprövat. Läkemedlet har inga kända biverkningar som avtrubbande effekt eller beroendebesvär.

– Det är viktigt att man har rätt förväntan på produkten och att man behandlar rätt symptom, alla får inte lindring av Sedix. Bland de positiva kommentarer vi hör från våra kunder är att det fungerar väl och att det är skönt att kunna få Sedix levererat direkt hem, säger Ulrika Sundbom Otterhäll, marknadschef på Sana Pharma Medical.

Var säljs Sedix?

Idag säljs Sedix receptfritt på samtliga apotekskedjor i Sverige såväl i fysisk butik som i apotekernas onlineaffärer.

Du kan dessutom beställa hem Sedix via återförsäljare sanapharmasweden.se Då får du hem din leverans direkt i brevlådan, smidigt, bekvämt och fraktfritt. Naturligtvis bestämmer du själv om du vill köpa en förpackning av Sedix eller boka fasta månadsleveranser

 

Sedix® (Passiflora incarnata) är ett registrerat traditionellt växtbaserat läkemedel. Receptfritt. Vuxna och barn över 12 år: Lindriga symtom på nervös anspänning: 1-2 tabl. morgon och kväll. Insomningsbesvär: 1-2 tabl. ½ tim. före läggdags. Rekommenderas inte till barn under 12 år, gravida, ammande eller vid samtidig användning av syntetiska sedativa läkemedel. Rådfråga läkare eller vårdpersonal om symtomen förvärras eller inte förbättras inom 2 veckor. Behandlingen bör inte överstiga 6 månaders kontinuerlig användning. Indikationerna för ett traditionellt växtbaserat läkemedel grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning. Läs bipacksedeln noga, senast uppdaterad 2016.11.21.

Publicerat: 20. december 2017. Ändrad senast: 21. december 2017