SMÄRTA - MIGRÄN

 

 

Glitinum_se_1000x1000

Nyheten som förebygger migrän - en av våra största folksjukdomar

Ungefär 1,5 miljoner svenskar beräknas lida av migrän vilket gör migrän till en av våra största folksjukdomar. För många innebär migrän en återkommande plåga som i många fall är svår att rå på – och som oftast inte låter sig förebyggas. För en del handlar det om enstaka anfall, för andra om återkommande svåra anfall under majoriteten av månadens dagar. Kvinnor drabbas oftare än män, hela 65% av de som lider av migrän är kvinnor.1 Som tur är finns det hjälp att få, läs mer om hur nyheten Glitinum förebygger din migrän receptfritt!

Läs mer om Glitinum här

Här kan du köpa Glitinum

Köp Glitinum
Finns också på apotek
Glitinum | Apotea
Glitinum | Apotek Hjärtat

Mer om migrän

Hur en migränattack ser ut är väldigt individuellt och kan ändras, både över tid men även mellan anfallen. Migrän förknippas främst med en svår ensidig och pulserande huvudvärk och oftast varar en attack mellan 4-72 timmar. Till ett migränanfall hör dock också symtom såsom illamående, magbesvär, flimmer för ögonen, ljus- och ljudkänslighet, yrsel samt trötthet. För den som lider av återkommande migränanfall påverkas ofta livskvaliteten negativt med nedsatt arbetskapacitet, högre sjukfrånvaro och svårigheter att leva ett normalt socialt liv. Migrän bidrar därmed till ett stort lidande för de som drabbas.1 Som tur är finns nu nyheten Glitinum receptfritt, som förebygger migränhuvudvärk.

Den första växtbaserade migränmedicinen

Hittills har det inte funnits några receptfria alternativ. Nu finns äntligen receptfria nyheten Glitinum. Glitinum innehåller mattram (Tanacetum parthenium), en flerårig korgblommig växt som påminner om prästkrage och har använts som medicinalväxt ända sedan antiken, bland annat mot migrän och feber. Kliniska studier har visat att tillskott av mattram kan minska migränfrekvensen och därmed förlänga intervallen mellan migränattackerna.2-3 Trots långvarig traditionell användning finns inga allvarliga biverkningar rapporterade av mattram.5

För landets många migrändrabbade innebär det faktum att mattram nu finns tillgängligt som växtbaserat läkemedel en möjlighet till förebyggande behandling. Förebyggande migränbehandling är annars bara tillgänglig för personer med svårare migrän, vilket fås förskrivet av läkare.1

Glitinum är ett traditionellt växtbaserat läkemedel använt som profylax för migränhuvudvärk. Används sedan läkare konstaterat att allvarligare sjukdom inte föreligger. Indikationerna för ett traditionellt växtbaserat läkemedel grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning. Läs bipacksedeln innan användning.

Glititnum800x1200
Glitinum Pack 2

Det här är Glitinum

Glitinum innehåller extrakt av mattram (Tanacetum parthenium) som förebygger migrän. Tas dagligen för optimal effekt. För vuxna över 18 år. 

Mattram i Glitinum förebygger migrän genom att:

  • Reducera migränfrekvensen1
  • Minska svårighetsgraden av migränanfallen2

Här kan du köpa Glitinum

Köp Glitinum
Finns också på apotek
Glitinum | Apotea
Glitinum | Apotek Hjärtat

Glitinum, hårda kapslar. 1 kapsel innehåller 100 mg pulveriserad mattram (Tanacetum parthenium). Glitinum är ett traditionellt växtbaserat läkemedel använt för att förebygga migränhuvudvärk. Används efter att allvarligare sjukdom har uteslutits av läkare. Indikationerna för ett traditionellt växtbaserat läkemedel grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning. Dosering: Vuxna och äldre: 1 kapsel dagligen. Från 18 år. Kapslarna sväljes hela, bör inte tuggas. Om symtomen kvarstår längre än 2 månader under användning av läkemedlet, bör läkare eller annan sjukvårdspersonal konsulteras. Glitinum bör inte användas i mer än 3 månader. Använd inte vid allergi mot innehållsämne. Om symtomen förvärras under användning av läkemedlet, bör läkare eller annan sjukvårdspersonal konsulteras. Rekommenderas inte under graviditet eller amning. Möjliga biverkningar: Besvär från mag-tarmkanalen. Förpackning: 30 kaps. Sana Pharma Medical AS, www.sanapharma.se. Läs bipacksedeln före användning. Baserar sig på produktresumé: 2022-10-01. 

Referenser

  1. Internetmedicin (23-06-26) https://www.internetmedicin.se/behandlingsoversikter/neurologi/migran/
  2. Diener et al., Cephalalgia, 2005; 25: 1031–1041
  3. Palevitch et al., Phytother. Res. 1997; 11: 508-11  
  4. FASS (23-06-26) https://www.fass.se/LIF/product?userType=2&nplId=20170818000012
  5. Lipton et al., Neurology. 2007 30; 68(5):343-9
  6. 1177 Vårdguiden (23-07-01) https://www.1177.se/sjukdomar--besvar/hjarna-och-nerver/huvudvark-och-migran/migran/

WEB-SE-202310-73-1