Arkiv

Kategorier

Meta

Äntligen en receptfri nyhet för bättre sömn, hela natten!

Receptfritt för bättre sömn, hela natten!

I maj 2019 lanserades Lunixen® (Valeriana officinalis L.) för dig som sover dåligt. Lunixen innehåller hela 500 mg vänderot, en substans som har kliniskt dokumenterad effekt vid sömnrubbningar. Förutom att motverka sömnavbrott och för tidigt uppvaknande på morgonen kan Lunixen förbättra sömnkvaliteten så att du kan vakna utvilad och återhämtad, redo att ta dig an dagen!

Sömnstörningar är ett vanligt och ökande problem. Man brukar säga att ungefär 1/3 av befolkningen kämpar med sömnen från och till1. Problem med sömnen drabbar kvinnor och män, gamla som unga. Orsakerna bakom en otillfredsställande sömn är individuella men de flesta är överens om att stressen i dagens samhälle är en starkt bidragande faktor.

Receptfri behandling – ett alternativ för dig?

Alla känner till hur viktig sömnen är för att vi ska må bra – och omvänt; krånglar sömnen blir livet ofta besvärlig och det blir svårt att prestera på topp. Trots det drar sig många för att söka hjälp för sina sömnstörningar på grund av rädsla för biverkningar som ofta förknippas med receptbelagd sömnmedicin. Som tur är finns nu ett receptfritt alternativ som är kraftfullt nog att verkligen göra skillnad.

  • Förbättrar sömnkvalitet
  • Motverkar sömnavbrott
  •  Inget beroende rapporterat

Behandlingstips!

Ta Lunixen dagligen för bästa resultat. Optimal effekt uppnås efter 2-4 veckors kontinuerligt användande.  

Kraftfull nog att göra skillnad! 

Lunixen innehåller hela 500 mg vänderot; den dos som vanligen används i kliniska studier för att få effekt. Praktiskt betyder det att 1 tablett per dygn är allt som behövs! Den lugnande effekten av preparat med vänderot har sedan länge varit empiriskt känd. Lunixen använd vid sömnrubbningar så som orolig sömn och uppvaknanden på natten eller allt för tidigt på morgonen. Lunixen förbättrar även sömnkvaliteten; bättre sömn hela natten, helt enkelt! 

Köp Lunixen recetpfritt på apotek eller beställ hem genom att klicka på återförsäljarlistan till höger om artikeln. 

Rätt produkt till rätt symtom

Sömnproblem kan ta sig olika uttryck. Om du sover oroligt, vaknar ofta och/eller alldeles för tidigt på morgonen är Lunixen som kan förbättra sömnkvalitet och motverka sömnavbrott ett bra receptfritt alternativ för dig. Om du istället har problem att somna på kvällen och ofta ligger vaken fast du egentligen är trött och vill somna, är det istället det receptfria läkemedlet Sedix® (Passiflora incarnata) som  du bör prova. Sedix  används vid mild lindrig oro och tillfälliga  insomningsbesvär. Läs mer om Sedix här.

Referens: 1. Folkhälsomyndigheten Lunixen(Valeriana officinalis L.). Växtbaserat läkemedel använt vid lindrig oro och sömnrubbningar. Receptfritt. Från 12 år, rekommenderas inte till gravida eller ammande. Förmåga att framföra fordon kan påverkas, iaktta försiktighet. Rådfråga läkare om symtomen kvarstår/förvärras efter 2 veckors användning. Inga läkemedelsinteraktioner finns rapporterade. Optimal effekt av behandlingen uppnås efter 2-4 veckor. Läs bipacksedeln noga, ändrad senast 2018-12-12.  För mer info: www.fass.se 

Sedix® (Passiflora incarnata) är ett registrerat traditionellt växtbaserat läkemedel. Receptfritt. Lindriga symtom på nervös anspänning: 1–2 tabl. morgon och kväll. Insomningsbesvär: 1–2 tabl. ½ tim. före läggdags. Rekommenderas inte till barn under 12 år, gravida eller ammande. Rådfråga läkare eller vårdpersonal om symtomen förvärras eller inte förbättras inom 2 veckor. Behandlingen bör inte överstiga 6 månaders kontinuerlig användning. Samtidig användning av Sedix och syntetiska lugnande läkemedel (t.ex. bensodiazepiner) rekommenderas inte, såvida inte samtidig användning har ordinerats av läkare. Indikationerna för ett traditionellt växtbaserat läkemedel grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning. Läs bipacksedeln noga före användning. Bipacksedeln senast ändrad 2016-11-21. För mer info: www.fass.se 

Publicerad juni 3, 2020
Senast uppdaterad juli 14, 2020

Dessa sidor är avsedda för vårdpersonal