Arkiv

Kategorier

Meta

Trött på att inte kunna sova?

Trött på att inte kunna sova?

Alla behöver sömn för att må bra. Mellan 6-8 timmar rekommenderas för vuxna. Trots att sömnen är så viktig är olika typer av sömnbesvär ett alltför vanligt problem. En tredjedel av befolkningen beräknas vara drabbad. Kanske är det dags att ta tag i problemet för dig också?

De flesta av oss är medvetna om sömnens betydelse för vår hälsa och allmänna välbefinnande. Om inte annat blir man snabbt varse de effekter som för lite sömn för med sig. Det kan räcka med en dålig natts sömn för att känna sig mer irriterad, okoncentrerad och orkeslös än annars.

Ett första steg

Att ta steget att behandla besvären med receptbelagd medicin – som ofta är förknippad med oönskade biverkningar så som trötthet dagen efter och beroende – kan upplevas obehagligt men kan vara nödvändigt för vissa för att få bukt med besvären. För andra kan det räcka med att se över kvällsrutiner och sovrumsmiljö och kanske i kombination med det, prova Sedix® (Passiflora Incarnata)!

Sedix är det receptfria läkemedlet som på kort tid blivit en storsäljare och kundfavorit; ett första behandlingsalternativ* vid mild oro och tillfälliga insomningsbesvär. Andra har också läst artikeln: Egenvård och Sedix – första hjälpen vid insomningsbesvär

Varför välja Sedix?

  • Receptfri
  • Inga kända biverkningar
  • Inget beroende rapporterat
  • Beprövad
  • Säljs på alla apotek
  • Godkänt från 12 års ålder
  • Traditionellt växtbaserat läkemedel

Sedix för vem?

Sedix är godkänt från 12 års ålder och kan användas både vid oro på dagtid och insomningsbesvär på kvällen. Sedix är inte rapporterat att ha vare sig avtrubbande eller sövande effekt. Vid sömnbesvär används Sedix för att komma åt en av de vanligaste orsakerna till att det är svårt att somna på kvällen, nämligen inre oro. När man känner sig orolig är det svårare att varva ner och somna på kvällen.

Här kan du läsa mer om daglig oro: När daglig oro påverkar ditt välbefinnande.

Var säljs Sedix? 

Sedix säljs på samtliga apotekskedjor i Sverige och online. Om du beställer Sedix online så levereras det receptfria läkemedlet direkt hem till din brevlåda.

* Rådfråga alltid läkare eller vårdpersonal om symtomen förvärras eller inte förbättras inom 2 veckor.


Sedix® 200 mg tabletter, extrakt av passionsblomma. Receptfritt traditionellt växtbaserat läkemedel (TVBL) använt vid lindriga symtom på nervös anspänning såsom oro, irritabilitet och tillfälliga insomningsbesvär. Indikationerna för TVBL baseras uteslutande på erfarenhet av långvarig användning. Vuxna och ungdomar från 12 år: Vid nervös anspänning 1 till 2 tabletter morgon och kväll. Vid sömnsvårigheter 1 till 2 tabletter på kvällen, en halvtimme före läggdags. Rådfråga läkare eller vårdpersonal om symtomen förvärras eller inte förbättras inom 2 veckor. Använd inte vid allergi mot innehållsämne eller samtidigt med syntetiska sedativa läkemedel, såvida inte samtidig användning har ordinerats av läkare. Användning rekommenderas inte under graviditet eller amning. Patienter som känner sig påverkade av Sedix ska inte framföra fordon eller hantera maskiner. Inga kända biverkningar. Förpackning: 28 tabletter. Sana Pharma Medical AS, www.sanapharma.se. Läs bipacksedeln före användning. Baserar sig på produktresumé: 2019-12-16.

Publicerad augusti 3, 2018
Senast uppdaterad december 18, 2020

Dessa sidor är avsedda för vårdpersonal