Arkiv

Kategorier

Meta

Svårt att sova för att tankarna snurrar?

Svårt att sova för att tankarna snurrar?

Har du tankar och bekymmer som mal i huvudet? Sedix är ett receptfritt läkemedel använt vid lindrig oro, irritabilitet och tillfälliga insomningsbesvär.

Sedix är ett traditionellt växtbaserat läkemedel som kan köpas utan recept på apotek. Sedix är använt vid mild oro och tillfälliga insomningsbesvär. Det har inte rapporterats om fysiskt beroende vid användning.

Läs mer om Sedix och beställ här

Växtbaserat läkemedel till Sverige

I Europa har läkemedlet använts i flera år. Sedix är registrerat hos Läkemedelsverket som ett traditionellt växtbaserat läkemedel, använt vid lindriga symtom på nervös anspänning såsom oro, irritabilitet och tillfälliga insomningsbesvär. Läkemedlet kan användas av personer över 12 år.

DETTA ÄR SEDIX®

Sedix är ett traditionellt växtbaserat läkemedel använt vid tillfälliga insomningsbesvär. Läkemedlet kan även används på dagtid, vid lindriga symtom på nervös anspänning såsom oro och irritabilitet. Det har inte rapporterats om fysiskt beroende eller avtrubbande effekt efter man använt läkemedlet.

 • Vid oro och insomningsbesvär
 • För personer över 12 år
 • Inget beroende rapporterat

Många kämpar med att somna

Nästan en av tre har sömnsvårigheter. Många har svårt att koppla bort tankar och bekymmer när man lagt sig. Då kan det upplevas som mycket svårt att somna.

Bekymmer kan förstärka problemet

Många oroar sig dessutom för att inte kunna somna, och tänker på vilka konsekvenser sömnbristen kan få. Tankar som ”tänk om jag inte kan sova i natt heller” är inte ovanliga. Sådana bekymmer kan både förstärka och upprätthålla sömnproblemen.

Använt vid oro och tillfälliga insomningsbesvär

Det receptfria läkemedlet Sedix används vid mild oro och tillfälliga insomningsbesvär på kvällen.

Många dras också med oro under dagen och känner sig oroliga eller irriterade. Vid lindriga symtom på nervös anspänning, såsom oro och irritabilitet, används Sedix även på dagtid. Det har inte rapporterats om att det skulle ge någon form av avtrubbande effekt.

10 råd för bättre sömn

 

 1. Dagsljus
 2. Träna
 3. Sov på regelbundna tider.
 4. Ta ingen tupplur
 5. Undvik kaffe, te och cola
 6. Slappna av innan sängdags
 7. Undvik alkohol
 8. Stäng av mobilen
 9. Ditt sovrum ska vara tyst, mörkt och svalt.
 10. Gå upp direkt när väckarklockan ringer.

Inget beroende rapporterat

Sömnproblem är en vanlig orsak till läkarbesök och läkemedelsanvändning i Sverige. Receptbelagda sömnmediciner (benzodiazepiner) har ofta använts för att behandla olika sömnproblem. Är det svårigheter med insomningen det är tala om, kan det vara bra att känna till det läkemedlet Sedix, som används vid lindriga symtom på oro och tillfälliga insomningsbesvär. Sedix är ett traditionellt växtbaserat läkemedel och kan köpas receptfritt.Det är inte rapporterat om fysiskt beroende vid användning, och inga oönskade effekter förväntas i samband med att behandlingen avslutas.

Här kan du köpa Sedix

Sedix är ett receptfritt läkemedel och kan köpas på flera apotek eller på internetapotek. Sedix kan skickas direkt hem till din brevlåda i en diskret förpackning.

Läs mer om Sedix och beställ här

Källor: Europeiska databasen för rapporter om misstänka biverkningar, Sömn.se

 


Sedix® 200 mg tabletter, extrakt av passionsblomma. Receptfritt traditionellt växtbaserat läkemedel (TVBL) använt vid lindriga symtom på nervös anspänning såsom oro, irritabilitet och tillfälliga insomningsbesvär. Indikationerna för TVBL baseras uteslutande på erfarenhet av långvarig användning. Vuxna och ungdomar från 12 år: Vid nervös anspänning 1 till 2 tabletter morgon och kväll. Vid sömnsvårigheter 1 till 2 tabletter på kvällen, en halvtimme före läggdags. Rådfråga läkare eller vårdpersonal om symtomen förvärras eller inte förbättras inom 2 veckor. Använd inte vid allergi mot innehållsämne eller samtidigt med syntetiska sedativa läkemedel, såvida inte samtidig användning har ordinerats av läkare. Användning rekommenderas inte under graviditet eller amning. Patienter som känner sig påverkade av Sedix ska inte framföra fordon eller hantera maskiner. Inga kända biverkningar. Förpackning: 28 tabletter. Sana Pharma Medical AS, www.sanapharma.se. Läs bipacksedeln före användning. Baserar sig på produktresumé: 2019-12-16.

Publicerad januari 31, 2017
Senast uppdaterad januari 4, 2021

Dessa sidor är avsedda för vårdpersonal