Arkiv

Kategorier

Meta

Lunixen® – bättre sömn, hela natten!

Lunixen® bättre sömn, hela natten!

Pressrelease våren 2019

Nu lanseras en receptfri nyhet för dig som sover dåligt. Sana Pharma Medical presenterar Lunixen som innehåller marknadens högsta dos av vänderot (Valeriana officinalis L.), en substans som har kliniskt dokumenterad effekt vid sömnrubbningar. Förutom att motverka sömnavbrott och för tidigt uppvaknande på morgonen förbättrar Lunixen sömnkvaliteten så att du kan vakna utvilad och återhämtad, redo att ta dig an dagen!

Sömnstörningar är ett vanligt och ökande problem. Folkhälsomyndigheten publicerade nyligen färska siffror kring självrapporterade sömnbesvär. Marknadschef Ulrika Otterhäll kommenterar: ”Rapporten över vuxnas psykiska hälsa är skrämmande, fler och fler rapporterar nedsatt välbefinnande. Oro och sömnbesvär är ytterst vanligt och tittar man på kvinnor över 45 år, rapporterar minst 50% sömnbesvär1. Alla känner till hur viktig sömnen är för att vi ska må bra – och omvänt; krånglar sömnen blir livet ofta besvärligt och det blir svårt att prestera på topp.”

Även om sömnbesvär är vanligt drar sig många för att söka hjälp för sina sömnstörningar på grund av rädsla för biverkningar som ofta förknippas med receptbelagd sömnmedicin. Som tur är finns nu ett receptfritt alternativ som kan göra skillnad. Lunixen är ett nytt alternativ med dokumenterad effekt när du vill bli kvitt sömnproblemen och sova bättre, hela natten! 

”Vi på Sana Pharma Medical är väldigt glada över att lansera ännu en produkt mot sömnbesvär. Lunixen används för att lindra sömnrubbningar såsom nedsatt sömnkvalitet, sömnavbrott och förtidigt uppvaknande. Vi vill hjälpa människor till en bättre sömn, hela natten” säger Ulrika Otterhäll.

  • Förbättrar sömnkvalitet
  • Motverkar sömnavbrott
  • Inget beroende rapporterat

Behandlingstips! Tag Lunixen dagligen för bästa resultat. Optimal effekt uppnås efter 2-4 veckors kontinuerligt användande. Kombinera gärna behandlingen med livsstilsråd för att bryta eventuella orsaker till sömnrubbningarna.

 Lunixen finns att köpa på apotek, Klicka här för att komma till återförsäljarlista. 

Vänlig hälsning,
Ulrika Sundbom Otterhäll
Marknadschef, Sverige

Sana Pharma Medical AS är ett företag som brinner för att hjälpa människor till en bättre vardag genom att behandla besvär på ett skonsamt sätt. Vi strävar efter att leverera växtbaserade läkemedel och mervärde i form av gratis kunskapsmaterial, artiklar och nedladdningsbara verktyg så som Sömndagbok och Checklista för bättre sömn. 2016 lanserade företaget Sedix, ett receptfritt läkemedel använt vid mild oro och tillfälliga insomningsbesvär. Produkten blev snabbt en storsäljare på apotek, med Lunixen i produktarsenalen kan Sana Pharma Medical avhjälpa sömnbesvär som infaller även i de senare sömnfaserna.

För mer info: www.sanapharma.se

Referens: Folkhälsomyndigheten

Lunixen® (Valeriana officinalis, L.)Växtbaserat läkemedel använt vid lindrig oro och sömnrubbningar. Receptfritt. Från 12 år. Rekommenderas ej till gravida/ammande eller personer allergiska mot innehåll. Förmåga att framföra fordon kan påverkas, iaktta försiktighet. Rådfråga läkare om symtomen kvarstår/förvärras inom 2 veckor. Bör tas regelbundet i 2-4 veckor för att uppnå bästa effekt. Samtidig användning av syntetiska lugnande läkemedel rekommenderas ej; om inte läkare förskrivit annat. Läs bipacksedeln noga, senast uppdaterad 2019-06-27.  För mer info: www.fass.se

Sana Pharma Medical AS | Enebakkeveien 117 A, 0680 Oslo, Norge | post@sanapharma.se | www.sanapharma.se

Publicerad maj 14, 2019
Senast uppdaterad juli 20, 2020

Dessa sidor är avsedda för vårdpersonal