Fiorda – frågor och svar

Fiorda är ett växtbaserat kosttillskott för användning vid irriterad hals och svalg. Har du frågor om produkten? Ofta har användarna av en produkt liknande frågor. Vi har därför samlat de vanligaste frågorna (FAQ) med tillhörande svar här nedan.

Fiorda produktbild
MER INFO & KÖP
  Var kan jag köpa Fiorda?

Fiorda är en apoteksprodukt. Det betyder att produkten enbart kan köpas på fysiskt apotek eller nätapotek. Det gör att du tryggt kan köpa Fiorda på apotek och fråga apotekspersonal om du har frågor rörande produkten.

  Varför säljs Fiorda enbart på apotek?
Kosttillskott kan säljas av olika typer av återförsäljare men vi menar att det är viktigt att man kan erbjudas professionell vägledning av apotekspersonal. Därför säljs Fiorda enbart på apotek.
  Vad innehåller Fiorda?

Varje sugtablett innehåller 100 mg extrakt av islandslav. Dessutom innehåller den 15 mg stenrosextrakt och 15 mg stockrosextrakt. Ingredienser: Geleringsmedel; gummi arabicum, fuktighetsbevarande medel; sorbitol och maltitolsirap, vatten, extrakt av islandslav (Cetraria islandica L.), surhetsreglerande medel; citronsyra, stenrosextrakt (Rosa canina L.), stockrosextrakt (Alcea rosea L.), svartvinbärsjuice, svartvinbärsarom, ytbehandlingsmedel; karnaubavax, fläderjuice, sötningsmedel; sukralos.

  Till vem rekommenderas Fiorda?
Kosttillskottet Fiorda rekommenderas till dem som önskar dämpa obehag och lugna irritation i hals och svalg. Irritation i hals och svalg kan bero på flera saker, såsom torr kontorsluft, torra slemhinnor, flitigt användande av rösten i arbete, tillfällig irritation pga andra externa faktorer, exempelvis pollen. Fiorda smörjer slemhinnorna i halsen. Produkten kan användas från 4 års ålder.
  Hur många sugtabletter innehåller förpackningen?
Varje förpackning med Fiorda innehåller 30 stycken mjuka sugtabletter.
  Vad är islandslav?
Extrakt av islandslav är känt för att smörja hals och svalg.
  Hur många tabletter ska jag ta?

Ta en sugtablett per gång. Maximal dygndos: 6 sugtabletter.

  Från vilken ålder kan Fiorda användas?

Fiorda är ett kosttillskott som kan användas från 4 års ålder.

Överskrid inte rekommenderad dygnsdos. Använd inte om allergisk mot någon av ingredienserna. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost och sund livsstil. För vuxna, ungdomar och barn över 4 år. Överdriven konsumtion kan ha en laxerande effekt.  Förvaras utom räckhåll för små barn.

WEB-SE-202302-12-1