Lunixen® 500 mg – förbättrar sömnkvalitet och motverkar sömnstörningar

Sömnbesvär är ett vanligt och växande problem i Sverige. Receptbelagda sömntabletter kan vara länkade till oönskade biverkningar och beroende. För många med milda till moderata sömnproblem kan dock ett receptfritt växtbaserat läkemedel vara tillräckligt. Nu lanserar Sana Pharma Medical Lunixen 500 mg (Valeriana officinalis L.) för användning vid lindrig oro och sömnrubbningar1. Lunixen har en lugnande effekt, förlänger sömntiden och förbättrar sömnkvaliteten, genom hela natten.

Sömnbesvär är ett folkhälsoproblem. Ungefär 1 av 3 svenskar uppger sig ha problem med sömnen1. Det drabbar kvinnor och män, unga som gamla och kan ta sig olika uttryck. Vissa vaknar ideligen upp och sover oroligt medan andra har svårt att somna om kvällen eller vaknar allt för tidigt på morgonen. Oavsett hur sömnstörningarna yttrar sig så blir sömnlösa nätter ofta till orkeslösa dagar, vilket kan resultera minskad livskvalitet.

Sömnproblem har länge varit underbehandlat men de senaste åren har det skett ett trendbrott – allt fler människor söker sig till apotekens egenvårdshyllor i jakt på god sömn – vilket ökat försäljningen i sömnsegmentet. För att möta kundernas efterfrågan och behov lanseras nu Lunixen. En dokumenterat effektivt OTC-läkemedel, använt vid lindrig oro och sömnrubbningar så som orolig sömn och förtidigt uppvaknande. Lunixen verkar lugnande och innehåller hela 500 mg extrakt av vänderot. Detta innebär en enkel dosering med 1 tablett 30 – 60 minuter före sänggående.

Lunixen®  500 – vid lindrig oro och sömnrubbningar

 

•   Förbättrar sömnkvalitet

•   Motverkar sömnstörningar

•   Inget beroende rapporterat 

 

Läs mer om Lunixen här

Lunixen bör tas över tid då effekten gradvis ökar. Optimal effekt uppnås efter 2-4 veckor vilket gör Lunixen till ett utmärkt val för kunder som lider av ihållande sömnrubbningar.
För kunder som istället har tillfälliga insomningsbesvär och söker en produkt som fungerar vid behov rekommenderas istället Sedix® (Passiflora incarnata L.).

Rätt produkt vid rätt symtom

•   Förbättrar sömnkvalitet

•  Motverkar sömnavbrott

•  Inget beroende rapporterat

   Tas vid behov

1 tablett 30-60 minuter före sänggående

•   Vid mild oro

•  Vid insomningsbesvär

•   Inget beroende rapporterat

Tas dagligen

1-2 tabletter 30-60 minuter före sänggående

Sana Pharma Medical AS är en läkemedelsgrossist som säljer receptfria växtbaserade läkemedel. Vår önskan är att hjälpa människor till en bättre vardag genom att behandla besvär på ett skonsamt sätt. Hösten 2016 lanserad vi Sedix på den svenska marknaden. På kort tid blev Sedix segmentsledande och sedan dess har hela kategorin vuxit rejält. Nu siktar vi på att upprepa succén. Fokus ligger än en gång på att leverera en kvalitetsprodukt och mervärde i form av kunskapsmaterial – till hälsovården, apotekspersonal och till slutkund.

För mer information; www.sanapharma.se

Lunixen finns på apotek, klicka här för att komma till återförsäljarlista. 

Pressmeddelande PDF att ladda ner HÄR.

Referens: Folkhälsomyndigheten.  

Lunixen® (Valeriana officinalis L.) Växtbaserat läkemedel använt vid lindrig oro och sömnrubbningar. Receptfritt. Från 12 år, rekommenderas inte till gravida eller ammande. Förmåga att framföra fordon kan påverkas, iaktta försiktighet. Rådfråga läkare om symtomen kvarstår/förvärras efter 2 veckors användning. Inga läkemedelsinteraktioner finns rapporterade. Optimal effekt av behandlingen uppnås efter 2-4 veckor. Läs bipacksedeln noga, ändrad senast 2018-12-12.  För mer info: www.fass.se

Sana Pharma Medical AS | Enebakkeveien 117 A, 0680 Oslo, Norge | post@sanapharma.se |www.sanapharma.se

Publicerat: 14. maj 2019. Ändrad senast: 15. maj 2019