Trött på att inte kunna sova?

Alla behöver sömn för att må bra. Mellan 6-8 timmar rekommenderas för vuxna. Trots att sömnen är så viktig är olika typer av sömnbesvär ett alltför vanligt problem. En tredjedel av befolkningen beräknas vara drabbad. Kanske är det dags att ta tag i problemet?

 

De flesta av oss är medvetna om sömnens betydelse för vår hälsa och allmänna välbefinnande. Om inte annat blir man snabbt varse de effekter som för lite sömn för med sig. Det kan räcka med en dålig natts sömn för att känna sig irriterad, okoncentrerad och orkeslös dagen efter.

Ett första steg

Att ta steget att behandla besvären med receptbelagd medicin – som ofta är förknippad med oönskade biverkningar så som trötthet dagen efter och beroende – kan upplevas obehagligt men kan vara nödvändigt för vissa för att få bukt med besvären. För andra kan det räcka med att se över kvällsrutiner och sovrumsmiljö och kanske i kombination med det, prova Sedix® (Passiflora Incarnata)!

Sedix är det receptfria läkemedlet som på kort tid blivit en storsäljare och kundfavorit; ett första behandlingsalternativ* vid mild oro och tillfälliga insomningsbesvär

*Rådfråga alltid läkare eller vårdpersonal om symtomen förvärras eller inte förbättras inom 2 veckor.

Varför välja Sedix?

 

  • Receptfri
  • Inga kända biverkningar
  • Inget beroende rapporterat
  • Beprövad
  • Säljs på alla apotek
  • Godkänt från 12 års ålder
  • Traditionellt växtbaserat läkemedel

Sedix – för vem?

Sedix är godkänt från 12 års ålder och kan användas både vid oro på dagtid och insomningsbesvär på kvällen. Sedix är inte rapporterat att ha vare sig avtrubbande eller sövande effekt. Vid sömnbesvär används Sedix för att komma åt en av de vanligaste orsakerna till att det är svårt att somna på kvällen, nämligen inre oro. När man känner sig orolig är det svårare att varva ner och somna på kvällen.

Var säljs Sedix? 

Sedix säljs på samtliga apotekskedjor i Sverige och via återförsäljaren Sana Pharma Sweden. Om du beställer Sedix online så levereras det receptfria läkemedlet direkt hem till din brevlåda. Fraktfritt och utan krav på abonnemang, såklart! Köp här 


* Rådfråga alltid läkare eller vårdpersonal om symtomen förvärras eller inte förbättras inom 2 veckor. Sedix® (Passiflora incarnata) är ett registrerat traditionellt växtbaserat läkemedel. Receptfritt. Från 12 år. Lindriga symtom på nervös anspänning: 1–2 tabl. morgon och kväll. Insomningsbesvär: 1–2 tabl. ½ tim. före läggdags. Rekommenderas inte till gravida eller ammande. Rådfråga läkare eller vårdpersonal om symtomen förvärras eller inte förbättras inom 2 veckor. Behandlingen bör inte överstiga 6 månaders kontinuerlig användning. Samtidig användning av Sedix och syntetiska lugnande läkemedel (t.ex. bensodiazepiner) rekommenderas inte, såvida inte samtidig användning har ordinerats av läkare. Indikationerna för ett traditionellt växtbaserat läkemedel grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning. Läs bipacksedeln noga före användning, senast granskad  2016.11.21.

Publicerat: 3. augusti 2018.