Arkiv

Kategorier

Meta

Svårt att sova för att tankarna snurrar?

Svårt att sova för att tankarna snurrar?

Har du tankar och bekymmer som mal i huvudet? Sedix är ett receptfritt läkemedel använt vid lindrig oro, irritabilitet och tillfälliga insomningsbesvär.

Sedix är ett traditionellt växtbaserat läkemedel som kan köpas utan recept på apotek. Sedix är använt vid mild oro och tillfälliga insomningsbesvär. Det har inte rapporterats om fysiskt beroende vid användning.

Läs mer om Sedix och beställ här

Växtbaserat läkemedel till Sverige

I Europa har läkemedlet använts i flera år. Sedix är registrerat hos Läkemedelsverket som ett traditionellt växtbaserat läkemedel, använt vid lindriga symtom på nervös anspänning såsom oro, irritabilitet och tillfälliga insomningsbesvär. Läkemedlet kan användas av personer över 12 år.

Det här är Sedix

 • Vid oro
 • Vid insomningsbesvär
 • Inget beroende rapporterat

Många kämpar med att somna

Nästan en av tre har sömnsvårigheter. Många har svårt att koppla bort tankar och bekymmer när man lagt sig. Då kan det upplevas som mycket svårt att somna.

Bekymmer kan förstärka problemet

Många oroar sig dessutom för att inte kunna somna, och tänker på vilka konsekvenser sömnbristen kan få. Tankar som ”tänk om jag inte kan sova i natt heller” är inte ovanliga. Sådana bekymmer kan både förstärka och upprätthålla sömnproblemen.

Använt vid oro och tillfälliga insomningsbesvär

Det receptfria läkemedlet Sedix används vid mild oro och tillfälliga insomningsbesvär på kvällen.

Många dras också med oro under dagen och känner sig oroliga eller irriterade. Vid lindriga symtom på nervös anspänning, såsom oro och irritabilitet, används Sedix även på dagtid. Det har inte rapporterats om att det skulle ge någon form av avtrubbande effekt.

10 råd för bättre sömn

 1. Dagsljus
 2. Träna
 3. Sov på regelbundna tider
 4. Ta ingen tupplur
 5. Undvik kaffe, te och cola
 6. Slappna av innan sängdags
 7. Undvik alkohol
 8. Stäng av mobilen
 9. Ditt sovrum ska vara tyst, mörkt och svalt
 10. Gå upp direkt när väckarklockan ringer

Inget beroende rapporterat

Sömnproblem är en vanlig orsak till läkarbesök och läkemedelsanvändning i Sverige. Receptbelagda sömnmediciner (benzodiazepiner) har ofta använts för att behandla olika sömnproblem. Är det svårigheter med insomningen det är tala om, kan det vara bra att känna till läkemedlet Sedix, som används vid lindriga symtom på oro och tillfälliga insomningsbesvär. Sedix är ett traditionellt växtbaserat läkemedel och kan köpas receptfritt.Det är inte rapporterat om fysiskt beroende vid användning, och inga oönskade effekter förväntas i samband med att behandlingen avslutas.

Här kan du köpa Sedix

Sedix är ett receptfritt läkemedel och kan köpas på apotek, eller på sanapharmasweden.se. Om du beställer Sedix via sanapharmasweden.se så ingår frakten, paketet skickas till din brevlåda i en diskret förpackning.

Läs mer om Sedix och beställ här

Referenser: Europeiska databasen för rapporter om misstänka biverkningar, Vårdguiden.

Sedix® (Passiflora incarnata). Traditionellt växtbaserat läkemedel (TVBL) använt vid lindriga symtom på nervös anspänning; oro, irritabilitet och tillfälliga insomningsbesvär. Indikationerna för TVBL grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning. Receptfri tablett. Från 12 år. Rekommenderas ej till gravida/ammande eller till personer allergiska mot innehåll. Rådfråga läkare/sjukvårdspersonal om symtom kvarstår/förvärras inom 2 veckor. Behandling bör ej överskrida 6 månaders kontinuerlig användning. Förmåga att framföra fordon kan påverkas, iaktta försiktighet. Samtidig användning av syntetiska lugnande läkemedel rekommenderas ej; om inte läkare förskrivit annat. Läs bipacksedeln noga, senast uppdaterad 2016-11-21. För mer info: www.fass.se

Sana Pharma Medical AS | Enebakkeveien 117 A, 0680 Oslo, Norge | post@sanapharma.se | www.sanapharma.se

MER OM SEDIX

Publicerad september 18, 2017
Senast uppdaterad juli 20, 2020

Dessa sidor är avsedda för vårdpersonal