Kämpar du med att kunna somna?

Tar du med dig dagens bekymmer när du går och lägger dig? Det finns ett beprövat receptfritt läkemedel i Sverige, använt vid mild oro och tillfälliga insomningsbesvär.

Nytt i Sverige

Sedix® är ett receptfritt läkemedel som redan använts under en längre tid på den europeiska marknaden. Sedix är ett traditionellt växtbaserat läkemedel  för användning vid lindriga symptom på nervös anspänning såsom oro, irritabilitet och tillfälliga insomningsbesvär.

Läkemedlet kan användas från 12 år. Det har inte rapporterats om fysiskt beroende eller att man blir tung i huvudet dagen efter man tagit läkemedlet. Läs mer om Sedix här.

DETTA ÄR SEDIX®

Sedix är ett receptfritt läkemedel. Sedix är ett traditionellt växtbaserat läkemedel använt vid lindriga symtom på nervös anspänning såsom oro, irritabilitet och tillfälliga insomningsbesvär. Det har inte rapporterats om fysiskt beroende eller problem dagen efter användning av läkemedlet.

  • Vid oro
  • Insomningsbesvär
  • Inget beroende rapporterat

Nästan 1 av 3 brottas med sömnbesvär

Nästan en tredjedel av den svenska befolkningen har sömnproblem. Stress och andra bekymmer är vanliga orsaker till att många känner svårigheter att hitta ro för att kunna somna på kvällen.

Svårt att skruva av tankarna

Många kämpar med att koppla bort tankar som mal vilket kan göra det svårt att somna. Om man dessutom bekymrar sig för att inte få tillräckligt med sömn kan problemet förstärkas och leda till en ond cirkel.

Oro på dagtid

Sedix är inte en sömntablett, och det är inte rapporterat om resteffekter dagen efter. Därför kan läkemedlet användas även på dagtid vid oro och irritabilitet.

Inget beroende rapporterat

Inga oönskade effekter förväntas i samband med att behandlingen avslutas.

Receptfritt

Sedix är ett receptfritt läkemedel och kan köpas på apotek eller på sanapharmasweden.se. Sedix skickas då direkt hem till din brevlåda i en diskret förpackning.

Läs mer om Sedix och beställning här.

Källor: Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se), Sedix bipacksedel (ändrad senast 2016-11-21)

Sedix® (Passiflora incarnata) är ett registrerat traditionellt växtbaserat läkemedel. Receptfritt. Vuxna och barn över 12 år: Lindriga symtom på nervös anspänning: 1-2 tabl. morgon och kväll. Insomningsbesvär: 1-2 tabl. ½ tim. före läggdags. Rekommenderas inte till gravida eller ammande. Rådfråga läkare eller vårdpersonal om symtomen förvärras eller inte förbättras inom 2 veckor. Behandlingen bör inte överstiga 6 månaders kontinuerlig användning. Indikationerna för ett traditionellt växtbaserat läkemedel grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning. Läs bipacksedeln noga före användning.

 

 

 

Publicerat: 6. december 2016. Ändrad senast: 14. november 2017