Arkiv

Kategorier

Meta

Hjälp när tankar och oro håller dig vaken

Hjälp när tankar och oro håller dig vaken

1 av 3 har sömnproblem minst en gång i veckan och allt fler har svårt att somna. Oro och grubblerier är vanliga orsaker till att man har svårt att komma till ro. Det finns ett beprövat läkemedel använt vid mild oro och tillfälliga insomningsproblem.

Sedix® är ett traditionellt växtbaserat läkemedel använt vid mild oro, irritabilitet och tillfälliga insomningsbesvär. Det har inte rapporterats som beroendeframkallande vid användning. Sedix har länge använts i Europa och nu har svenska Läkemedelsverket registrerat Sedix som ett traditionellt växtbaserat läkemedel. Läkemedlet kan användas på dagtid vid nervös anspänning såsom oro och irritabilitet.

Det här är Sedix

 • Vid oro
 • Vid insomningsbesvär
 • Inget beroende rapporterat

Svårt att komma till ro

Många svenskar har sömnbesvär och insomningsproblemen är ökande. Problem med besvärande tankar eller grubblerier är vanliga orsaker till att man inte kommer till ro på natten. Och oron för att tvingas möta ytterligare en dag utan att vara utvilad gör att problemet förstärks och håller i sig.

10 råd för bättre sömn

 1. Träning är nyttigt, men undvik hård fysisk träning i anslutning till att du ska gå och lägga dig.
 2. Inarbeta fasta tider när du går lägger dig och stiger upp.
 3. Undvik att sova på dagen (en tupplur på högst 20 minuter är okej).
 4. Sätt av tid under dagen för att tänka igenom eventuella bekymmer
 5. Undvik kaffe, te och koffeinhaltiga drycker efter kl. 17
 6. Undvik alkohol eller tobak innan läggdags
 7. Undvik att titta på klockan under natten
 8. Se till att det är svalt och skönt i sovrummet och undvik ljus eller oljud.
 9. Gå upp och gör något annat om du ligger och har svårt att somna
 10. Undvik dator, surfplatta och TV alldeles innan det är dags att gå och lägga dig eller när du är vaken på natten.

Vid oro och insomningsbesvär

Sedix är ett receptfritt läkemedel använt vid oro och insomningsproblem. Läkemedlet är klassat som traditionellt växtbaserat och kan användas vid mild oro, irritabilitet eller vid tillfälliga insomningsbesvär. Läkemedlet kan användas av vuxna och ungdomar över 12 år.

Läs mer om Sedix och hur du beställer här

Inget beroende rapporterat

Insomningsproblem är ett vanligt besvär som gör att många personer i Sverige uppsöker läkare och tar mediciner. Sedix är ett läkemedel som kan köpas receptfritt på apotek. Det är inte rapporterat om beroendeframkallande effekt vid användning av Sedix. Inga oönskade effekter förväntas i samband med att behandlingen avslutas.

Ingen avtrubbande effekt rapporterad

Sedix är använt vid lindriga symtom på nervös anspänning såsom oro och irritabilitet. Det är inte rapporterat om avtrubbande effekt.

Registrerat hos  Läkemedelsverket

Sedix är registrerat hos Läkemedelsverket som ett traditionellt växtbaserat läkemedel. Det verksamma ämnet i Sedix är passionsblomma (Passiflora incarnata). Läkemedelsverket säkerställer att alla läkemedel som används i Sverige är av god farmaceutisk kvalitet och att de är säkra att använda.

Här kan du köpa Sedix

Sedix kan köpas receptfritt på apotek eller beställas direkt från vår försäljningsagent, Sana Pharma Sweden. Då får du läkemedlet direkt hem i brevlådan i ett diskret paket.

Sedix® (Passiflora incarnata). Traditionellt växtbaserat läkemedel (TVBL) använt vid lindriga symtom på nervös anspänning; oro, irritabilitet och tillfälliga insomningsbesvär. Indikationerna för TVBL grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning. Receptfri tablett. Från 12 år. Rekommenderas ej till gravida/ammande eller till personer allergiska mot innehåll. Rådfråga läkare/sjukvårdspersonal om symtom kvarstår/förvärras inom 2 veckor. Behandling bör ej överskrida 6 månaders kontinuerlig användning. Förmåga att framföra fordon kan påverkas, iaktta försiktighet. Samtidig användning av syntetiska lugnande läkemedel rekommenderas ej; om inte läkare förskrivit annat. Läs bipacksedeln noga, senast uppdaterad 2016-11-21. För mer info: www.fass.se

Sana Pharma Medical AS | Enebakkeveien 117 A, 0680 Oslo, Norge | post@sanapharma.se | www.sanapharma.se

Publicerad oktober 23, 2017
Senast uppdaterad juli 20, 2020

Dessa sidor är avsedda för vårdpersonal