Arkiv

Kategorier

Meta

Är semestern och du, helt slut?

Är semestern – och du, helt slut?

Sensommaren… en ljuvlig tid i vardagslunk där solens varma strålar fortfarande värmer – eller en ångestfylld period när jobbets plikter åter kallar? Efter ledighet förväntas vi återvända utvilade och taggade. Redo att ta tag i vardagens utmaningar. Om sömnen krånglar kan dock vardagen bli besvärlig. Dags att ta tag i problemet?

Alla behöver sömn för att må bra. Mellan 6-8 timmar rekommenderas för vuxna. Trots att sömnen är så viktig är olika typer av sömnbesvär ett alltför vanligt problem. Nästan en fjärdedel befolkningen beräknas vara drabbad1. Om bristfällig sömn påverkar din vardag negativt är det kanske dags att ta tag i problemet. Men i vilken ände ska man börja?

Ett första steg

Att ta steget att behandla besvären med receptbelagd medicin – som ofta är förknippad med oönskade biverkningar så som trötthet dagen efter och beroende – kan upplevas obehagligt men kan vara nödvändigt för vissa för att få bukt med besvären. För andra kan det räcka med att se över kvällsrutiner och sovrumsmiljö och kanske i kombination med det, prova Sedix® (Passiflora Incarnata)!

Varför välja Sedix?

  • Receptfri
  • Inga kända biverkningar
  • Inget beroende rapporterat
  • Beprövad
  • Säljs på alla apotek
  • Godkänt från 12 års ålder
  • Traditionellt växtbaserat läkemedel

Sedix för vem?

Sedix är godkänt från 12 års ålder och kan användas både vid oro på dagtid och insomningsbesvär på kvällen. Sedix är inte rapporterat att ha vare sig avtrubbande eller sövande effekt. Vid sömnbesvär används Sedix för att komma åt en av de vanligaste orsakerna till att det är svårt att somna på kvällen, nämligen inre oro. När man känner sig orolig är det svårare att varva ner och somna på kvällen2.

”Sedix är det receptfria läkemedlet som på kort tid blivit en storsäljare och kundfavorit; ett första behandlingsalternativ* vid mild oro och tillfälliga insomningsbesvär”

Var säljs Sedix? 

Sedix säljs på samtliga apotekskedjor i Sverige och via återförsäljaren Sana Pharma Sweden. Om du beställer Sedix online så levereras det receptfria läkemedlet direkt hem till din brevlåda. Fraktfritt och utan krav på abonnemang, såklart! Köp här

* Rådfråga alltid läkare eller vårdpersonal om symtomen förvärras eller inte förbättras inom 2 veckor

Referenser: 1. Folhälsomyndigheten Bipacksedeln Fass

Sedix® (Passiflora incarnata). Traditionellt växtbaserat läkemedel (TVBL) använt vid lindriga symtom på nervös anspänning; oro, irritabilitet och tillfälliga insomningsbesvär. Indikationerna för TVBL grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning. Receptfri tablett. Från 12 år. Rekommenderas ej till gravida/ammande eller till personer allergiska mot innehåll. Rådfråga läkare/sjukvårdspersonal om symtom kvarstår/förvärras inom 2 veckor. Behandling bör ej överskrida 6 månaders kontinuerlig användning. Förmåga att framföra fordon kan påverkas, iaktta försiktighet. Samtidig användning av syntetiska lugnande läkemedel rekommenderas ej; om inte läkare förskrivit annat. Läs bipacksedeln noga, senast uppdaterad 2016-11-21. För mer info: www.fass.se

Sana Pharma Medical AS | Enebakkeveien 117 A, 0680 Oslo, Norge | post@sanapharma.se | www.sanapharma.se

Publicerad augusti 7, 2018
Senast uppdaterad juli 20, 2020

Dessa sidor är avsedda för vårdpersonal